לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

פסטה ברוטב שמנת סויה, פולי סויה ואגוזי מלך



 

היייי! שלא תחשבו שברחתי לכם :) די הרבה זמן לא כתבתי בבלוג, בעיקר בגלל תקופת המבחנים והעבודות העמוסה שלי השנה (ועדיין נשארו 2 עבודות!), אך מלבד זאת היו כל כך הרבה חידושים (טובים) בחיים שלי בתקופה הזו (כמו לדוגמא הצעת נישואין ומשרה חדשה במשרה מלאה), שעוד יותר מנעו ממני למצוא רגע פנוי...אבל עכשיו החלטתי שזהו!!!!!!!

אז היום תקבלו מתכון צמחוני (שמתאים גם לטבעונים) בריא וטעים במיוחד, ללא גלוטן, ללא ביצים, ללא חלב וממש דל בשומן. כמו רוב המתכונים הצמחוניים שלי, גם המתכון הזה בא מתוך הצורך שלי למצוא גיוון לארוחת צהריים מזינה...תהנו :)


אני מצרפת תמונות רק של התוצר הסופי, מכיוון שאתם כבר תראו במתכון כמה שזה באמת מאוד פשוט, בסך הכל מערבבים הכל יחד :)

 

 

פסטה ברוטב שמנת סויה, פולי סויה ואגוזי מלך

 

חומרים:

חבילת פסטה ללא גלוטן - 100% קמח אורז מלא (500 גרם)

שמנת סויה (אלפרו לבישול) 5% שומן (250 מ"ל)

2 כוסות פולי סויה (חצי חבילה של פולי סויה קלופים מוקפאים).

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס 

כפית אגוז מוסקט

כף מלח ים

חצי כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. במקביל מבשלים את פולי הסויה לפי הוראות היצרן.

3. במקביל, מבשלים את שמנת הסויה כ- 10 דקות, עד שמבעבע.

4. שופכים את השמנת על הפסטה ומערבבים.

5. מוסיפים את פולי הסויה המבושלים, את אגוזי המלך הקצוצים ואת התבלינים ומערבבים.

6. בתיאבון :)

 


 

 

ערכים תזונתיים למתכון:

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 220 קלוריות
חלבונים 7.4 גרם
פחמימות 33.2 גרם
שומנים 5.7 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

 

לערכים תזונתיים מלאים:

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2851

 

 

נכתב על ידי , 15/8/2012 10:41   בקטגוריות ללא גלוטן, פסטות, צמחוני, טבעוני  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקושפסטה





הדבר הזה היה אמור להיות בכלל סוג של חביתיות פשטידתיות כאלו, אבל זה לא כל כך יצא; במקום זאת, יצא מאכל מוזר אחר שהוא שילוב של ביצה מקושקת עם פסטה...אם הייתי מוסיפה עוד כמה ביצים ומכינה את זה במחבת גדולה יותר, זה כנראה כן היה יוצא איך שרציתי, אבל הפשלה הזאת יצאה כל כך טעימה, גם לטעמי וגם לטעם כל בני ביתי (שחיסלו את הכל תוך מספר דקות בלבד), שבכלל לא רציתי לנסות שום דבר אחר, אלא רק להכין את זה שוב, וכך עשיתי למחרת :)

על מנת להכין מקושפסטה (פסטה מטוגנת עם ביצים), ניתן להשתמש בכל פסטה, גם בפסטה ללא גלוטן, אך אם משתמשים בפסטה ללא גלוטן רצוי לבחור פסטה מסוג שלא מתרכך מדיי עם הבישול, כמו הפסטה שבה אני השתמשתי שהיא מקמח אורז מלא ואני אוהבת אותה מאוד.

 

זאת הפסטה בה השתמשתי:

מתחילים מבישול הפסטה על פי הוראות היצרן

לאחר סינון הפסטה, מוסיפים אליה ביצים, גבינה, תבלינים, סילאן ושמן זית ומערבבים

מרססים מחבת בתרסיס שמן ובעזרת מצקת מעבירים חלק מהתערובת לטיגון

משאירים לטיגון (ממש כמו חביתה) ולאחר מספר שניות כבר ניתן להתחיל לערבבב

מטגנים עד לקבלת מידת העשייה הרצוייה, ממש כמו שמכינים ביצה מקושקשת

בתאבון :)

 

מקושפסטה (ללא גלוטן)

 

חומרים:

230 גרם (חצי אריזה) פסטה מקמח אורז מלא 100% (ללא גלוטן)

4 ביצים

90 גרם גבינת מה-עז 9% (של משק צוריאל)

כפית מלח (או לפי הטעם)

קורט פלפל

כפית סילאן

3 כפות שמן זית

תרסיס שמן (לשימון המחבת)

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

2. לאחר סינון המים, מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב.

3. מועכים את הגבינה ומוסיפים גם אותה לפסטה.

4. מוסיפים מלח, פלפל שחור, סילאן ושמן זית ומערבבים היטב.

5. מרססים מחבת בתרסיס שמן.

6. בעזרת מצקת, מעבירים חלק מהתערובת למחבת (כשתי מצקות בכל פעם), ומטגנים עד למידה הרצויה, כמו שמכינים ביצה מקושקשת.

7. ממשיכים כך הלאה עד שנגמרת התערובת (אם מטגנים בכל נגלה כמות של 2 מצקות, זה יקח 3 נגלות).

8. בתיאבון :)

 

ערכים תזונתיים של המתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 66 קלוריות
חלבונים 2.4 גרם
פחמימות 8.1 גרם
שומנים 2.7 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2577 

 

 

נכתב על ידי , 1/6/2012 12:17   בקטגוריות ללא גלוטן, צמחוני, פסטות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת ספגטי שחור, גבינות וטופו (ללא גלוטן)


 



 



אז הנה אני מביאה עוד מתכון לכבוד חג השבועות - מתכון לפשטידה טעימה מאוד, בריאה ומלאה בויטמינים - מצוינת לצמחונים! ובסוף הפוסט - טעימה מרשימה מהפוסט של מחר :)



 



זה הספגטי השחור

אלו הגבינות שהשתמשתי




מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן

כך נראה הספגטי לאחר סינון המים

טורפים בקערה את ביצים, מגרדים מעל את הגבינות ואת הטופו (מלבד 50 גרם מוצרלה) ומערבבים

מוסיפים את החלב ומערבבים

מוסיפים את האגוזים הקצוצים ואת התבלינים ומערבבים





טוחנים במעבד מזון לחמניה ללא גלוטן או 2 פרוסות לחם ללא גלוטן עד שנוצרים פירורי לחם (או שפשוט משתמשים ב- 8 כפות פירורי לחם קנויים)

מרססים תבנית בתרסיס שמן ומהדקים 5 כפות פירורי לחם לתבנית

שופכים את התערובת לתבנית, מגרדים מעל את גבינת המוצרלה שהשארנו ומפזרים את פירורי הלחם שנשארו




אופים בתנור בחום 200 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון :)



 


פשטידת ספגטי שחור וגבינות ללא גלוטן



חומרים:

1 חבילה אטריות אורגניות מאורז שחור

2 ביצים

500 גרם גבינה צפתית מעודנת של משק צוריאל (2 חבילות)

180 גרם גבינת מוצרלה

250 מ"ל חלב סויה

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

כפית אגוז מוסקט

כף מלח

קורט פלפל שחור

8 כפות פירורי לחם ללא גלוטן

תרסיס שמן


אופן ההכנה:

1. מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן.

2. טורפים בקערה את הביצים.

3. מגרדים את הגבינות (מלבד 50 גרם גבינת מוצרלה שמשאירים לקישוט), מוסיפים לביצים ומערבבים.

4. מוסיפים את החלב, את האגוזים ואת התבלינים ומערבבים.

5. מוסיפים את האטריות ומערבבים.

6. מרססים תבנית בתרסיס שמן, ועל ידי הזזת התבנית מצד לצד מצמידים אליה 5 כפות מפירורי הלחם.

7. מעבירים את התערובת לתבנית, מגרדים מעל את 50 גרם גבינת המוצרלה שהשארנו, ומפזרים גם את פירורי הלחם הנותרים.

8. אופים בחום 200 מעלות כחצי שעה.

9. בתיאבון :)



ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה

אנרגיה 188 קלוריות
חלבונים 9.7 גרם
פחמימות 19.1 גרם
שומנים 8 גרם

פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.


לערכים תזונתיים מלאים:

 

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2548



ולקינוח - טעימה קטנה מהפוסט של מחר - קבלו תמונה של המלכה שלי לחג השבועות:



 

 

נכתב על ידי , 24/5/2012 17:53   בקטגוריות ללא גלוטן, צמחוני  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגות גבינה אישיות ללא גלוטן (או מקמח מלא) עם מרכיב סודי



 

איזה כיף שחג השבועות קרב ובא! זה בהחלט החג האהוב עליי ביותר, בעיקר בתור צמחונית...איזה כיף זה חג ללא מאכלי בשר, שכולו מלא במאכלים האהובים עליי ביותר, הכל מסביב נראה כל כך לבן וחגיגי, פשוט חגיגה לעיניים ולקיבה...אך כמובן שצריך הכל בהגבלה על מנת לשמור על הגיזרה :)

ישנה כיום גישה שאומרת שמאכלי חלב הם בכלל לא בריאים כמו שעושים מהם, אך לא מדובר בכל מוצרי החלב אלא רק בחלב פרה, ויש כל כך הרבה מוצרים אחרים שיכולים להחליף את מוצרי חלב הפרה, כמו מוצרי חלב עזים או מוצרי סויה. אני משתמשת באופן קבוע בגבינת העזים הצפתית המעודנת 5% של משק צוריאל, אני אוהבת אותה מאוד ומשתמשת בה כמעט לכל דבר, ולעתים אני משתמשת גם במוצרי הסויה השונים. אתמול נודע לי על מגוון מוצרים שבכלל לא ידעתי שקיימים, כמו שמנת צמחית לבישול 5% מפולי סויה של חברת alpro soya שכבר היום ניסיתי והיא פשוט מצוינת, ועוד דבר שלא ידעתי שיש זה חמאת עזים, והמוצרים הללו בהחלט מאוד טעימים ויכולים להוות תחליף מצוין וטוב לעיכול לעומת מוצרי חלב הפרה הפחות בריאים. החיסרון היחיד הוא שמרבית המוצרים הללו מאוד יקרים, אך אני לא בוחרת ביקרים, יש למצוא גם בזול יחסית. אני באמת החלטתי להשתדל ולהפחית ממוצרי חלב הפרה (וכמו כן גם מקמח לבן וכדומה), וכבר מספר חודשים שזה הולך לי לא רע בכלל. 

כמובן שכל דבריי כאן בקשר למוצרי החלב הם לכבוד חג השבועות, שלכבודו אביא לכם גם מתכון פשוט ומהיר לעוגות גבינה אישיות טעימות טעימות, ללא גלוטן (או מקמח מלא), ואפילו ללא סוכר (מלבד הסוכר שבקמח), עם המרכיב הסודי שלי - יוגורט בטעם עוגת גבינה! העוגה הזאת מתאימה כמאפה בוקר, כנשנוש אחר הצהריים, או סתם מתי שמתחשק :) כשצילמתי את התמונות השתמשתי ביוגורט בטעם עוגת גבינה של חברת מולר, אבל ברגע ששמעתי שיצא יוגורט (עזים!) חדש של משק צוריאל בטעם עוגת גבינה לרגל חג השבועות, מיד התלהבתי ורצתי לקנות (כי כמו שאמרתי קודם, זה הרבה יותר בריא), וכמובן שבמתכון הנ"ל אין חשיבות מבחינת הטעם באיזה מהיוגורטים הללו להשתמש, אז על פי העדפתכם.


אלו המצרכים:

ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים 3 שקיות סוכרזית ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.

מוסיפים את הביצים ואת היוגורטים וטורפים.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וטורפים עד להעלמת כל הגושים.

כך צריכה התערובת להיראות:

מרססים תבנית שקעים או מנג'טים בתרסיס שמן, ומעבירים את התערובת.

אופים בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.

לאחר ההוצאה מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם אבקת מלטיטול מעל או אבקת כל תחליף סוכר אחר.

 

עוגות גבינה אישיות ללא גלוטן

 

חומרים:

50 גרם חמאה מומסת (רצוי חמאת עזים)

6 שקיות סוכרזית

2 ביצים

2 גביעי יוגורט בטעם עוגת גבינה (של משק צוריאל או של מולר)

10 כפות גדושות קמח קונדיטור ללא גלוטן (ניתן להחליף ב- 10 כפות של קמח מלא או רגיל)

אבקת אפייה

מעט גרידת קליפת לימון או תמצית בטעם לימון

תרסיס שמן

אבקת מלטיטול לקישוט (אופציונלי)


אופן ההכנה:

1.לערבב חמאה עם 3 שקיות סוכרזית עד לקבלת משחה אחידה.

2.להוסיף ביצים ו- 3 שקיות סוכרזית נוספות ולערבב.

3.להוסיף את גביעי היוגורט ואת גרידת הלימון ולערבב.

4.להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה ולערבב.

5.לשפוך לתוך מנג'טים או לתבנית שקעים משומנת.

6.לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.

7.לאחר צינון קצר, ניתן לקשט באבקת "סוכר" של תחליף סוכר כגון מלטיטול (שטוחנים לבד בבית).

8. בתיאבון :)

 

ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 187 קלוריות
חלבונים 2.7 גרם
פחמימות 30.8 גרם
שומנים 5.8 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2547

 


נכתב על ידי , 21/5/2012 15:39   בקטגוריות ללא גלוטן, ללא סוכר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)