
הגיע רגע של שחיתות בבלוג שלי ואתם עומדים לקבל מתכון של עוגת החלומות שלי! לפני יומיים פשוט עברתי לי בסופר, ראיתי מקופלת ופשוט התחלתי לחלום בהקיץ על העוגה שאכין, ולמרות שזו בסך הכל הפעם השניה שאני מכינה עוגת גבינה, זו העוגה שיצאה - עוגה סופר טעימה וסופר חגיגית ומרשימה - אני מרוצה בהחלט :)
אז משפחתי בהחלט עומדת לחגוג בגדול בחג הזה, אבל גם אתם יכולים, היא אמנם עם הרבה שלבים ונראית מעט מסובכת, אבל תאמינו לי שהיא ממש לא מסובכת, ואם תעשו בדיוק על פי השלבים, הכל יהיה בסדר :)
אשמח מאוד לקבל תגובות ומי שמכין אשמח גם לשמוע איך יצא, איך היו התגובות ואפילו לראות תמונה שאוכל להעלות לבלוג...בהצלחה!
מתחילים בהרתחת 3/4 כוס שמנת מתוקה

שופכים על המקופלת

מתקבלת תערובת שוקולדית ומכניסים למקרר

ממשיכים בהכנת תחתית הבראוניז - ממיסים יחד שוקולד וחמאה ומוסיפים את הביצים אחת אחת

מוסיפים את הקמח ואת אבקת השוקולית ומערבבים

מניחים רינג בקוטר 24 על נייר אפייה או שמשתמשים בתבנית נשלפת, מרססים בתרסיס שמן ושופכים את תערובת הבראוניז

אופים בחום 190 מעלות למשך 10-15 דקות

מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ להצטנן

מערבבים יחד גבינה, סוכר, סוכר וניל ופודינג וניל עד לקבלת תערובת אחידה

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה

מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים יחד בתנועות קיפול

חותכים שקף בגודל התבנית ומהדקים אותו לתבנית (מעל תחתית הברואניז)

כאשר מוציאים את תערובת השוקולד מהמקרר, מעבירים למיקסר, מוסיפים את השמנת המתוקה שנשארה ומקציפים יחד

מתקבלת תערובת אחידה בצבע מקופלת :)

לאחר שתחתית הבראוניז התקררה, מורחים עליה מחצית מכמות תערובת הגבינה ומעבירים להתייצבות של 20 דקות במקפיא

כאשר מוציאים מהמקפיא, מורחים מעל את מוס המקופלת ומחזירים למקפיא ל- 20 דקות נוספות

כאשר מוציאים, מורחים את יתרת תערובת הגבינה ומחזירים למקפיא להתייצבות מלאה ל- 4 שעות לפחות (עדיף ללילה)

לאחר שהעוגה יציבה, מפוררים מקופלת

מפזרים מעל את פירורי המקופלת, כך שאת הגושים הגדולים יותר מסדרים יפה בקצוות

חותכים מיני מקופלת לבנה ל- 2, מניחים במרכז העוגה ומגישים. בתיאבון :)

עוגת גבינה ומקופלת
חומרים:
לתחתית בראוניז מקופלת:
100 גרם מקופלת משוקולד מריר (5-6 יחידות מיני מקופלת) - ניתן להחליף בשוקולד מריר רגיל
100 גרם חמאה
2 ביצים
2/3 כוס סוכר חום
5 כפות שטוחות קמח
3 כפות גדושות שוקולית
רבע כפית מלח
למוס מקופלת:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם מקופלת משוקולד חלב (10-11 מיני מקופלת)
לעוגת גבינה ונילית:
675 גרם גבינת שמנת נפוליאון 30% בטעם טבעי (3 חבילות)
220 גרם סוכר (כוס)
2 שקיות סוכר וניל
80 גרם פודינג וניל
750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)
לקישוט:
100 גרם מקופלת משוקולד לבן מפוררת (5 מיני מקופלת) - אופציונלי
200 גרם מקופלת משוקולד חלב מפוררת (10-11 מיני מקופלת)
1 יחידה מקופלת משוקולד לבן
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת מוס המקופלת:
1. מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה (= 3/4 כוס) עם מעט מלח.
2. שמים את המקופלת בתוך קערה, ומעל המקופלת יוצקים את השמנת המתוקה המורתחת.
3. מעבירים למקרר לצינון מלא (ל-4 שעות עד לילה שלם).
4. כאשר מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד הקרה, מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומקציפים יחד.
הכנת תחתית בראוניז מקופלת:
1. ממיסים יחד את השוקולד והחמאה במיקוגל.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, לאחר מכן את הסוכר ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הקמח, את אבקת השוקולית ואת המלח ומערבבים.
4. יוצקים לתחתית התבנית ואופים בחום 190 מעלות למשך 10-15 דקות.
5. מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנת עוגת הגבינה:
1. מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל פודינג וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.
3. מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.
הרכבת העוגה:
1. שכבת הבראוניז כבר בתחתית התבנית.
2. גוזרים שקף גבוה, לפי גודל התבנית וממקמים אותו בתבנית.
3. מעל שכבת הברואניז מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינה ומכניסים למקפיא להתייצבות כ- 20 דקות.
4. מעל מורחים את שכבת מוס המקופלת ומחזירים למקפיא לעוד 20 דקות של התייצבות.
5. מפוררים 5 מיני מקופלת לבנה ומפזרים מעל (אופציונלי).
6. מעל מורחים את יתרת תערובת הגבינה.
7. מכניסים למקפיא להתייצבות.
8. לקראת ההגשה מפוררים 10 מיני מקופלת משוקולד חלב ומפזרים על העוגה.
9. לקישוט חותכים מקופלת ל-2 ומניחים במרכז העוגה.
10. מוציאים בזהירות את השקף.
11. בתאבון וחג שבועות שמח :)
ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה |
אנרגיה |
477 קלוריות |
חלבונים |
4.2 גרם |
פחמימות |
37.2 גרם |
שומנים |
34.8 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים |
לערכים תזונתיים מלאים:
http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2573