לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת גבינה ומקופלת





הגיע רגע של שחיתות בבלוג שלי ואתם עומדים לקבל מתכון של עוגת החלומות שלי! לפני יומיים פשוט עברתי לי בסופר, ראיתי מקופלת ופשוט התחלתי לחלום בהקיץ על העוגה שאכין, ולמרות שזו בסך הכל הפעם השניה שאני מכינה עוגת גבינה, זו העוגה שיצאה - עוגה סופר טעימה וסופר חגיגית ומרשימה - אני מרוצה בהחלט :)
אז משפחתי בהחלט עומדת לחגוג בגדול בחג הזה, אבל גם אתם יכולים, היא אמנם עם הרבה שלבים ונראית מעט מסובכת, אבל תאמינו לי שהיא ממש לא מסובכת, ואם תעשו בדיוק על פי השלבים, הכל יהיה בסדר :)
אשמח מאוד לקבל תגובות ומי שמכין אשמח גם לשמוע איך יצא, איך היו התגובות ואפילו לראות תמונה שאוכל להעלות לבלוג...בהצלחה!

מתחילים בהרתחת 3/4 כוס שמנת מתוקה

שופכים על המקופלת

מתקבלת תערובת שוקולדית ומכניסים למקרר

ממשיכים בהכנת תחתית הבראוניז - ממיסים יחד שוקולד וחמאה ומוסיפים את הביצים אחת אחת

מוסיפים את הקמח ואת אבקת השוקולית ומערבבים

מניחים רינג בקוטר 24 על נייר אפייה או שמשתמשים בתבנית נשלפת, מרססים בתרסיס שמן ושופכים את תערובת הבראוניז

אופים בחום 190 מעלות למשך 10-15 דקות

מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ להצטנן 

מערבבים יחד גבינה, סוכר, סוכר וניל ופודינג וניל עד לקבלת תערובת אחידה

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה

מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים יחד בתנועות קיפול

חותכים שקף בגודל התבנית ומהדקים אותו לתבנית (מעל תחתית הברואניז)

כאשר מוציאים את תערובת השוקולד מהמקרר, מעבירים למיקסר, מוסיפים את השמנת המתוקה שנשארה ומקציפים יחד

מתקבלת תערובת אחידה בצבע מקופלת :)

לאחר שתחתית הבראוניז התקררה, מורחים עליה מחצית מכמות תערובת הגבינה ומעבירים להתייצבות של 20 דקות במקפיא

כאשר מוציאים מהמקפיא, מורחים מעל את מוס המקופלת ומחזירים למקפיא ל- 20 דקות נוספות

כאשר מוציאים, מורחים את יתרת תערובת הגבינה ומחזירים למקפיא להתייצבות מלאה ל- 4 שעות לפחות (עדיף ללילה)

לאחר שהעוגה יציבה, מפוררים מקופלת 

מפזרים מעל את פירורי המקופלת, כך שאת הגושים הגדולים יותר מסדרים יפה בקצוות

חותכים מיני מקופלת לבנה ל- 2, מניחים במרכז העוגה ומגישים. בתיאבון :)



עוגת גבינה ומקופלת

 

חומרים:

 

לתחתית בראוניז מקופלת:

100 גרם מקופלת משוקולד מריר (5-6 יחידות מיני מקופלת) - ניתן להחליף בשוקולד מריר רגיל

100 גרם חמאה

2 ביצים

2/3 כוס סוכר חום

5 כפות שטוחות קמח

3 כפות גדושות שוקולית

רבע כפית מלח


למוס מקופלת:

1 מיכל שמנת מתוקה

200 גרם מקופלת משוקולד חלב (10-11 מיני מקופלת)


לעוגת גבינה ונילית:

675 גרם גבינת שמנת נפוליאון 30% בטעם טבעי (3 חבילות)

220 גרם סוכר (כוס)

2 שקיות סוכר וניל

80 גרם פודינג וניל

750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)


לקישוט:

100 גרם מקופלת משוקולד לבן מפוררת (5 מיני מקופלת) - אופציונלי

200 גרם מקופלת משוקולד חלב מפוררת (10-11 מיני מקופלת)

1 יחידה מקופלת משוקולד לבן



אופן ההכנה:


מתחילים בהכנת מוס המקופלת:

1. מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה (= 3/4 כוס) עם מעט מלח.

2. שמים את המקופלת בתוך קערה, ומעל המקופלת יוצקים את השמנת המתוקה המורתחת.

3. מעבירים למקרר לצינון מלא (ל-4 שעות עד לילה שלם).

4. כאשר מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד הקרה, מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומקציפים יחד.


הכנת תחתית בראוניז מקופלת:

1. ממיסים יחד את השוקולד והחמאה במיקוגל.

2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, לאחר מכן את הסוכר ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את הקמח, את אבקת השוקולית ואת המלח ומערבבים.

4. יוצקים לתחתית התבנית ואופים בחום 190 מעלות למשך 10-15 דקות.

5. מוציאים מהתנור ומצננים.


הכנת עוגת הגבינה:

1. מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל פודינג וניל עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.

3. מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.


הרכבת העוגה:

1. שכבת הבראוניז כבר בתחתית התבנית.

2. גוזרים שקף גבוה, לפי גודל התבנית וממקמים אותו בתבנית.

3. מעל שכבת הברואניז מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינה ומכניסים למקפיא להתייצבות כ- 20 דקות.

4. מעל מורחים את שכבת מוס המקופלת ומחזירים למקפיא לעוד 20 דקות של התייצבות.

5. מפוררים 5 מיני מקופלת לבנה ומפזרים מעל (אופציונלי).

6. מעל מורחים את יתרת תערובת הגבינה.

7. מכניסים למקפיא להתייצבות.

8. לקראת ההגשה מפוררים 10 מיני מקופלת משוקולד חלב ומפזרים על העוגה.

9. לקישוט חותכים מקופלת ל-2 ומניחים במרכז העוגה.

10. מוציאים בזהירות את השקף.

11. בתאבון וחג שבועות שמח :)



ערכים תזונתיים למתכון:


סימון תזונתי עבור מנה\יחידה

אנרגיה 477 קלוריות
חלבונים 4.2 גרם
פחמימות 37.2 גרם
שומנים 34.8 גרם

פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים


לערכים תזונתיים מלאים:


http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2573

 

 

נכתב על ידי , 25/5/2012 09:06   בקטגוריות עוגות, שוקולד  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פרלינים מוטבעים (או רגילים) ללא סוכר




 


את הדבר המהמם והכל כך פשוט להכנה הזה לימדה אותי לא מזמן דודה שלי...מאז כבר הספקתי להכין את זה מספר פעמים ואני מצטטת את אחותי: "לא קונים יותר שוקולד מהסופר בבית הזה". אז אני שמחה שלפחות בשוקולד הצלחתי לשכנע את משפחתי שכדאי להכניס לגוף רק דברים איכותיים, ואולי עם הזמן זה יקרה עם סוגי מזון נוספים...זה רק נראה קשה, אבל באמת שזה מאוד פשוט להכנה - ממש כל אחד יכול!


אם רוצים פרלינים מוטבעים עם ציורים אז יש צורך בתבנית שוקולד פוליקרבונט מגנט, שניתן להשיג בחנויות המתמחות, דף טרנספר לשוקולד (שקף לשוקולד) ושפכטל; ואם רוצים פרלינים רגילים אז ניתן להסתפק בתבנית שוקולד מסיליקון ובשפכטל.


 


זה בסך הכל מה שצריך לפרלינים המוטבעים + שפכטל:


ממיסים באן מרי את השוקולד המריר עד להמסה מלאה

בינתיים מכניסים לתבנית המגנטית את השקף

כאשר השוקולד הומס לחלוטין שופכים אותו לתבנית

דואגים שהשוקולד יגיע לכל חלקי התבנית

כדי למלא בשוקולד לבן צריך להפוך את התבנית ולתת לשאריות השוקולד לטפטף

ככה זה צריך להיראות

עכשיו ממיסים את השוקולד הלבן

הוא פחות חלק מהשוקולד המריר, אז מוסיפים כ- 2 כפות מים

שופכים מעל השוקולד המריר


זה יראה ככה

וככה זה יראה אחרי שמנקים את השאריות עם השפכטל, ומכניסים למקפיא


והנה הפרלינים המוכנים


 


ואלו הפרלינים הרגילים:






 


פרלינים מוטבעים (או רגילים) ללא סוכר


 


חומרים:


200 גרם שוקולד מריר איכותי (אני ממליצה לא פחות מ- 70% מוצקי קקאו)


100 גרם שוקולד לבן איכותי


2 כפות מים


 


אופן ההכנה:



1. ממיסים בבן מארי את השוקולד המריר, עד להמסה מלאה.


2. בינתיים מכינים את דף הטרנספר בתוך התבנית, ומניחים את התבנית על נייר אפייה.


3. שופכים את השוקולד לתבנית.


4. ממיסים בבן מארי את השוקולד הלבן עד להמסה מלאה, ובמקרה הצורך מוסיפים 2 כפיות מים ומערבבים היטב (רוב הסיכויים שיהיה צורך).


5. אם רוצים שהשוקולד הלבן יהיה בתור מילוי, הופכים את התבנית שישפכו שאריות השוקולד המריר, מנקים את התבנית עם שפכטל, ושופכים את השוקולד הלבן לתבניות. אם מספיק לנו שהשוקולד הלבן יהיה רק בחלק התחתון של הפרלין ולא בתור מילוי אז אין צורך להפוך את התבנית ופשוט שופכים מעל השוקולד המריר את השוקולד הלבן.


6. מיישרים את השוקולד בעזרת שפכטל (השוקולד הלבן מתערבב בחלק התחתון של הפרלין עם השוקולד המריר וזה בסדר ואפילו יפה), ומוציאים את שאריות השוקולד (חלק מהשוקולד מתבזבז, אך ניתן להשתמש בו לשימושים אחרים).


7. מכניסים את תבנית השוקולד להקפאה לחצי שעה עד שעה והפרלינים מוכנים.


8. בתיאבון :)


 


ערכים תזונתיים למתכון:           



סימון תזונתי עבור מנה\יחיד

אנרגיה 90 קלוריות
חלבונים 1.2 גרם
פחמימות 8.1 גרם
שומנים 5.6 גרם

פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 


לערכים תזונתיים מלאים:

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2447


נכתב על ידי , 3/5/2012 22:23   בקטגוריות ללא סוכר, שוקולד, ללא גלוטן  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תנו כבוד למתכון הראשון בבלוג - בראוניז טעים טעים עם סוכר קנים וללא גלוטן!


טוב אז מסתבר שיש לי בלוג אה? 

לאחר היסוסים רבים, בסוף החלטתי לעשות את זה! ובעצם למה לא? הריי גם ככה אני כל הזמן מבשלת, אופה ומצלמת אוכל, גם ככה אני עושה את זה עם המון המון כיף ובהמון אהבה, אז למה לא לשתף עוד אנשים בכל זה? נכון שבזמן האחרון זה כבר נהיה איזשהו טרנד כזה, ויש כל כך הרבה בלוגים מצוינים של אוכל, וזאת גם אחת הסיבות שחשבתי לעצמי שאני לא צריכה את כל זה, כי גם ככה יש שפע, אבל זהו - החלטתי שגם אני רוצה!

אני מקווה להצליח להביא משהו טוב משלי בתוך כל השפע הנהדר שכבר קיים...אז שיהיה לי בהצלחה ואני מקווה שתהנו :)

 

בראוניז ללא גלוטן

 

מי לא מכיר את העוגה המדהימה הזאת? כל כך דחוסה וכל כך שוקולדית וטעימה...

החלטתי לנסות לאפות גרסה של בראוניז שתהיה בריאה במידת האפשר (כמובן שעדיין טעימה ולא כל כך דלת קלוריות), ושמחתי לגלות שיצאה לי אחת מעוגות הבראוניז הטעימות שקיימות (לפחות לדעתי ולדעת כל מי שטעם). אז למה שלא תנסו גם? :)


טוב אז אני מצטערת מראש שאת המתכון הזה אני לא מעלה בשלבים, אלא רק עם תמונות של התוצאה הסופית, מכיוון שהוא נוצר אתמול כשעדיין לא ידעתי שהיום יהיה לי בלוג :) המתכון הזה הוא מאוד פשוט ככה שאני לא מאמינה שיהיו בעיות...

 




 

חומרים:

100 גרם שוקולד מריר 70%

90 גרם חמאה

2 ביצים

חצי כוס סוכר קנים

6 כפות תחליף קמח "קונדיטור" (ללא גלוטן)

3 כפות אבקת חרובים

רבע כפית מלח

מעט אגוזי מלך שבורים (אני השתמשתי ב 14 חצאים ששברתי)

 

אופן ההכנה:

1. להמיס במיקרוגל את השוקולד המריר יחד עם החמאה.

2. להוסיף לשוקולד את הביצים (אחת אחת) ולטרוף בעזרת מטרפה ידנית.

3. להוסיף את סוכר הקנים, את תחליף הקמח, את אבקת החרובים ואת המלח ולהמשיך לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה.

4. להעביר את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית אחת מלבנית/מרובעת.

5. לפזר מלמעלה אגוזים שבורים.

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות.

7. לצנן מעט (מספיק 10 דקות), ולחתוך לריבועים.

8. בתאבון :)

 





ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 77 קלוריות
חלבונים 0.9 גרם
פחמימות 8.5 גרם
שומנים 4.4 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

להתראות במתכון הבא!

נכתב על ידי , 29/4/2012 18:43   בקטגוריות ללא גלוטן, שוקולד  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)