
איזה כיף שחג השבועות קרב ובא! זה בהחלט החג האהוב עליי ביותר, בעיקר בתור צמחונית...איזה כיף זה חג ללא מאכלי בשר, שכולו מלא במאכלים האהובים עליי ביותר, הכל מסביב נראה כל כך לבן וחגיגי, פשוט חגיגה לעיניים ולקיבה...אך כמובן שצריך הכל בהגבלה על מנת לשמור על הגיזרה :)
ישנה כיום גישה שאומרת שמאכלי חלב הם בכלל לא בריאים כמו שעושים מהם, אך לא מדובר בכל מוצרי החלב אלא רק בחלב פרה, ויש כל כך הרבה מוצרים אחרים שיכולים להחליף את מוצרי חלב הפרה, כמו מוצרי חלב עזים או מוצרי סויה. אני משתמשת באופן קבוע בגבינת העזים הצפתית המעודנת 5% של משק צוריאל, אני אוהבת אותה מאוד ומשתמשת בה כמעט לכל דבר, ולעתים אני משתמשת גם במוצרי הסויה השונים. אתמול נודע לי על מגוון מוצרים שבכלל לא ידעתי שקיימים, כמו שמנת צמחית לבישול 5% מפולי סויה של חברת alpro soya שכבר היום ניסיתי והיא פשוט מצוינת, ועוד דבר שלא ידעתי שיש זה חמאת עזים, והמוצרים הללו בהחלט מאוד טעימים ויכולים להוות תחליף מצוין וטוב לעיכול לעומת מוצרי חלב הפרה הפחות בריאים. החיסרון היחיד הוא שמרבית המוצרים הללו מאוד יקרים, אך אני לא בוחרת ביקרים, יש למצוא גם בזול יחסית. אני באמת החלטתי להשתדל ולהפחית ממוצרי חלב הפרה (וכמו כן גם מקמח לבן וכדומה), וכבר מספר חודשים שזה הולך לי לא רע בכלל.
כמובן שכל דבריי כאן בקשר למוצרי החלב הם לכבוד חג השבועות, שלכבודו אביא לכם גם מתכון פשוט ומהיר לעוגות גבינה אישיות טעימות טעימות, ללא גלוטן (או מקמח מלא), ואפילו ללא סוכר (מלבד הסוכר שבקמח), עם המרכיב הסודי שלי - יוגורט בטעם עוגת גבינה! העוגה הזאת מתאימה כמאפה בוקר, כנשנוש אחר הצהריים, או סתם מתי שמתחשק :) כשצילמתי את התמונות השתמשתי ביוגורט בטעם עוגת גבינה של חברת מולר, אבל ברגע ששמעתי שיצא יוגורט (עזים!) חדש של משק צוריאל בטעם עוגת גבינה לרגל חג השבועות, מיד התלהבתי ורצתי לקנות (כי כמו שאמרתי קודם, זה הרבה יותר בריא), וכמובן שבמתכון הנ"ל אין חשיבות מבחינת הטעם באיזה מהיוגורטים הללו להשתמש, אז על פי העדפתכם.
אלו המצרכים:

ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים 3 שקיות סוכרזית ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.

מוסיפים את הביצים ואת היוגורטים וטורפים.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וטורפים עד להעלמת כל הגושים.

כך צריכה התערובת להיראות:

מרססים תבנית שקעים או מנג'טים בתרסיס שמן, ומעבירים את התערובת.

אופים בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.

לאחר ההוצאה מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם אבקת מלטיטול מעל או אבקת כל תחליף סוכר אחר.

עוגות גבינה אישיות ללא גלוטן
חומרים:
50 גרם חמאה מומסת (רצוי חמאת עזים)
6 שקיות סוכרזית
2 ביצים
2 גביעי יוגורט בטעם עוגת גבינה (של משק צוריאל או של מולר)
10 כפות גדושות קמח קונדיטור ללא גלוטן (ניתן להחליף ב- 10 כפות של קמח מלא או רגיל)
אבקת אפייה
מעט גרידת קליפת לימון או תמצית בטעם לימון
תרסיס שמן
אבקת מלטיטול לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1.לערבב חמאה עם 3 שקיות סוכרזית עד לקבלת משחה אחידה.
2.להוסיף ביצים ו- 3 שקיות סוכרזית נוספות ולערבב.
3.להוסיף את גביעי היוגורט ואת גרידת הלימון ולערבב.
4.להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה ולערבב.
5.לשפוך לתוך מנג'טים או לתבנית שקעים משומנת.
6.לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.
7.לאחר צינון קצר, ניתן לקשט באבקת "סוכר" של תחליף סוכר כגון מלטיטול (שטוחנים לבד בבית).
8. בתיאבון :)
ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה |
אנרגיה |
187 קלוריות |
חלבונים |
2.7 גרם |
פחמימות |
30.8 גרם |
שומנים |
5.8 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לערכים תזונתיים מלאים:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2547