לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגות גבינה אישיות ללא גלוטן (או מקמח מלא) עם מרכיב סודי



 

איזה כיף שחג השבועות קרב ובא! זה בהחלט החג האהוב עליי ביותר, בעיקר בתור צמחונית...איזה כיף זה חג ללא מאכלי בשר, שכולו מלא במאכלים האהובים עליי ביותר, הכל מסביב נראה כל כך לבן וחגיגי, פשוט חגיגה לעיניים ולקיבה...אך כמובן שצריך הכל בהגבלה על מנת לשמור על הגיזרה :)

ישנה כיום גישה שאומרת שמאכלי חלב הם בכלל לא בריאים כמו שעושים מהם, אך לא מדובר בכל מוצרי החלב אלא רק בחלב פרה, ויש כל כך הרבה מוצרים אחרים שיכולים להחליף את מוצרי חלב הפרה, כמו מוצרי חלב עזים או מוצרי סויה. אני משתמשת באופן קבוע בגבינת העזים הצפתית המעודנת 5% של משק צוריאל, אני אוהבת אותה מאוד ומשתמשת בה כמעט לכל דבר, ולעתים אני משתמשת גם במוצרי הסויה השונים. אתמול נודע לי על מגוון מוצרים שבכלל לא ידעתי שקיימים, כמו שמנת צמחית לבישול 5% מפולי סויה של חברת alpro soya שכבר היום ניסיתי והיא פשוט מצוינת, ועוד דבר שלא ידעתי שיש זה חמאת עזים, והמוצרים הללו בהחלט מאוד טעימים ויכולים להוות תחליף מצוין וטוב לעיכול לעומת מוצרי חלב הפרה הפחות בריאים. החיסרון היחיד הוא שמרבית המוצרים הללו מאוד יקרים, אך אני לא בוחרת ביקרים, יש למצוא גם בזול יחסית. אני באמת החלטתי להשתדל ולהפחית ממוצרי חלב הפרה (וכמו כן גם מקמח לבן וכדומה), וכבר מספר חודשים שזה הולך לי לא רע בכלל. 

כמובן שכל דבריי כאן בקשר למוצרי החלב הם לכבוד חג השבועות, שלכבודו אביא לכם גם מתכון פשוט ומהיר לעוגות גבינה אישיות טעימות טעימות, ללא גלוטן (או מקמח מלא), ואפילו ללא סוכר (מלבד הסוכר שבקמח), עם המרכיב הסודי שלי - יוגורט בטעם עוגת גבינה! העוגה הזאת מתאימה כמאפה בוקר, כנשנוש אחר הצהריים, או סתם מתי שמתחשק :) כשצילמתי את התמונות השתמשתי ביוגורט בטעם עוגת גבינה של חברת מולר, אבל ברגע ששמעתי שיצא יוגורט (עזים!) חדש של משק צוריאל בטעם עוגת גבינה לרגל חג השבועות, מיד התלהבתי ורצתי לקנות (כי כמו שאמרתי קודם, זה הרבה יותר בריא), וכמובן שבמתכון הנ"ל אין חשיבות מבחינת הטעם באיזה מהיוגורטים הללו להשתמש, אז על פי העדפתכם.


אלו המצרכים:

ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים 3 שקיות סוכרזית ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.

מוסיפים את הביצים ואת היוגורטים וטורפים.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וטורפים עד להעלמת כל הגושים.

כך צריכה התערובת להיראות:

מרססים תבנית שקעים או מנג'טים בתרסיס שמן, ומעבירים את התערובת.

אופים בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.

לאחר ההוצאה מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם אבקת מלטיטול מעל או אבקת כל תחליף סוכר אחר.

 

עוגות גבינה אישיות ללא גלוטן

 

חומרים:

50 גרם חמאה מומסת (רצוי חמאת עזים)

6 שקיות סוכרזית

2 ביצים

2 גביעי יוגורט בטעם עוגת גבינה (של משק צוריאל או של מולר)

10 כפות גדושות קמח קונדיטור ללא גלוטן (ניתן להחליף ב- 10 כפות של קמח מלא או רגיל)

אבקת אפייה

מעט גרידת קליפת לימון או תמצית בטעם לימון

תרסיס שמן

אבקת מלטיטול לקישוט (אופציונלי)


אופן ההכנה:

1.לערבב חמאה עם 3 שקיות סוכרזית עד לקבלת משחה אחידה.

2.להוסיף ביצים ו- 3 שקיות סוכרזית נוספות ולערבב.

3.להוסיף את גביעי היוגורט ואת גרידת הלימון ולערבב.

4.להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה ולערבב.

5.לשפוך לתוך מנג'טים או לתבנית שקעים משומנת.

6.לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.

7.לאחר צינון קצר, ניתן לקשט באבקת "סוכר" של תחליף סוכר כגון מלטיטול (שטוחנים לבד בבית).

8. בתיאבון :)

 

ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 187 קלוריות
חלבונים 2.7 גרם
פחמימות 30.8 גרם
שומנים 5.8 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2547

 


נכתב על ידי , 21/5/2012 15:39   בקטגוריות ללא גלוטן, ללא סוכר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פרלינים מוטבעים (או רגילים) ללא סוכר




 


את הדבר המהמם והכל כך פשוט להכנה הזה לימדה אותי לא מזמן דודה שלי...מאז כבר הספקתי להכין את זה מספר פעמים ואני מצטטת את אחותי: "לא קונים יותר שוקולד מהסופר בבית הזה". אז אני שמחה שלפחות בשוקולד הצלחתי לשכנע את משפחתי שכדאי להכניס לגוף רק דברים איכותיים, ואולי עם הזמן זה יקרה עם סוגי מזון נוספים...זה רק נראה קשה, אבל באמת שזה מאוד פשוט להכנה - ממש כל אחד יכול!


אם רוצים פרלינים מוטבעים עם ציורים אז יש צורך בתבנית שוקולד פוליקרבונט מגנט, שניתן להשיג בחנויות המתמחות, דף טרנספר לשוקולד (שקף לשוקולד) ושפכטל; ואם רוצים פרלינים רגילים אז ניתן להסתפק בתבנית שוקולד מסיליקון ובשפכטל.


 


זה בסך הכל מה שצריך לפרלינים המוטבעים + שפכטל:


ממיסים באן מרי את השוקולד המריר עד להמסה מלאה

בינתיים מכניסים לתבנית המגנטית את השקף

כאשר השוקולד הומס לחלוטין שופכים אותו לתבנית

דואגים שהשוקולד יגיע לכל חלקי התבנית

כדי למלא בשוקולד לבן צריך להפוך את התבנית ולתת לשאריות השוקולד לטפטף

ככה זה צריך להיראות

עכשיו ממיסים את השוקולד הלבן

הוא פחות חלק מהשוקולד המריר, אז מוסיפים כ- 2 כפות מים

שופכים מעל השוקולד המריר


זה יראה ככה

וככה זה יראה אחרי שמנקים את השאריות עם השפכטל, ומכניסים למקפיא


והנה הפרלינים המוכנים


 


ואלו הפרלינים הרגילים:






 


פרלינים מוטבעים (או רגילים) ללא סוכר


 


חומרים:


200 גרם שוקולד מריר איכותי (אני ממליצה לא פחות מ- 70% מוצקי קקאו)


100 גרם שוקולד לבן איכותי


2 כפות מים


 


אופן ההכנה:



1. ממיסים בבן מארי את השוקולד המריר, עד להמסה מלאה.


2. בינתיים מכינים את דף הטרנספר בתוך התבנית, ומניחים את התבנית על נייר אפייה.


3. שופכים את השוקולד לתבנית.


4. ממיסים בבן מארי את השוקולד הלבן עד להמסה מלאה, ובמקרה הצורך מוסיפים 2 כפיות מים ומערבבים היטב (רוב הסיכויים שיהיה צורך).


5. אם רוצים שהשוקולד הלבן יהיה בתור מילוי, הופכים את התבנית שישפכו שאריות השוקולד המריר, מנקים את התבנית עם שפכטל, ושופכים את השוקולד הלבן לתבניות. אם מספיק לנו שהשוקולד הלבן יהיה רק בחלק התחתון של הפרלין ולא בתור מילוי אז אין צורך להפוך את התבנית ופשוט שופכים מעל השוקולד המריר את השוקולד הלבן.


6. מיישרים את השוקולד בעזרת שפכטל (השוקולד הלבן מתערבב בחלק התחתון של הפרלין עם השוקולד המריר וזה בסדר ואפילו יפה), ומוציאים את שאריות השוקולד (חלק מהשוקולד מתבזבז, אך ניתן להשתמש בו לשימושים אחרים).


7. מכניסים את תבנית השוקולד להקפאה לחצי שעה עד שעה והפרלינים מוכנים.


8. בתיאבון :)


 


ערכים תזונתיים למתכון:           



סימון תזונתי עבור מנה\יחיד

אנרגיה 90 קלוריות
חלבונים 1.2 גרם
פחמימות 8.1 גרם
שומנים 5.6 גרם

פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 


לערכים תזונתיים מלאים:

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2447


נכתב על ידי , 3/5/2012 22:23   בקטגוריות ללא סוכר, שוקולד, ללא גלוטן  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)