לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

פסטה ברוטב שמנת סויה, פולי סויה ואגוזי מלך



 

היייי! שלא תחשבו שברחתי לכם :) די הרבה זמן לא כתבתי בבלוג, בעיקר בגלל תקופת המבחנים והעבודות העמוסה שלי השנה (ועדיין נשארו 2 עבודות!), אך מלבד זאת היו כל כך הרבה חידושים (טובים) בחיים שלי בתקופה הזו (כמו לדוגמא הצעת נישואין ומשרה חדשה במשרה מלאה), שעוד יותר מנעו ממני למצוא רגע פנוי...אבל עכשיו החלטתי שזהו!!!!!!!

אז היום תקבלו מתכון צמחוני (שמתאים גם לטבעונים) בריא וטעים במיוחד, ללא גלוטן, ללא ביצים, ללא חלב וממש דל בשומן. כמו רוב המתכונים הצמחוניים שלי, גם המתכון הזה בא מתוך הצורך שלי למצוא גיוון לארוחת צהריים מזינה...תהנו :)


אני מצרפת תמונות רק של התוצר הסופי, מכיוון שאתם כבר תראו במתכון כמה שזה באמת מאוד פשוט, בסך הכל מערבבים הכל יחד :)

 

 

פסטה ברוטב שמנת סויה, פולי סויה ואגוזי מלך

 

חומרים:

חבילת פסטה ללא גלוטן - 100% קמח אורז מלא (500 גרם)

שמנת סויה (אלפרו לבישול) 5% שומן (250 מ"ל)

2 כוסות פולי סויה (חצי חבילה של פולי סויה קלופים מוקפאים).

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס 

כפית אגוז מוסקט

כף מלח ים

חצי כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. במקביל מבשלים את פולי הסויה לפי הוראות היצרן.

3. במקביל, מבשלים את שמנת הסויה כ- 10 דקות, עד שמבעבע.

4. שופכים את השמנת על הפסטה ומערבבים.

5. מוסיפים את פולי הסויה המבושלים, את אגוזי המלך הקצוצים ואת התבלינים ומערבבים.

6. בתיאבון :)

 


 

 

ערכים תזונתיים למתכון:

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 220 קלוריות
חלבונים 7.4 גרם
פחמימות 33.2 גרם
שומנים 5.7 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

 

לערכים תזונתיים מלאים:

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2851

 

 

נכתב על ידי , 15/8/2012 10:41   בקטגוריות ללא גלוטן, פסטות, צמחוני, טבעוני  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקושפסטה





הדבר הזה היה אמור להיות בכלל סוג של חביתיות פשטידתיות כאלו, אבל זה לא כל כך יצא; במקום זאת, יצא מאכל מוזר אחר שהוא שילוב של ביצה מקושקת עם פסטה...אם הייתי מוסיפה עוד כמה ביצים ומכינה את זה במחבת גדולה יותר, זה כנראה כן היה יוצא איך שרציתי, אבל הפשלה הזאת יצאה כל כך טעימה, גם לטעמי וגם לטעם כל בני ביתי (שחיסלו את הכל תוך מספר דקות בלבד), שבכלל לא רציתי לנסות שום דבר אחר, אלא רק להכין את זה שוב, וכך עשיתי למחרת :)

על מנת להכין מקושפסטה (פסטה מטוגנת עם ביצים), ניתן להשתמש בכל פסטה, גם בפסטה ללא גלוטן, אך אם משתמשים בפסטה ללא גלוטן רצוי לבחור פסטה מסוג שלא מתרכך מדיי עם הבישול, כמו הפסטה שבה אני השתמשתי שהיא מקמח אורז מלא ואני אוהבת אותה מאוד.

 

זאת הפסטה בה השתמשתי:

מתחילים מבישול הפסטה על פי הוראות היצרן

לאחר סינון הפסטה, מוסיפים אליה ביצים, גבינה, תבלינים, סילאן ושמן זית ומערבבים

מרססים מחבת בתרסיס שמן ובעזרת מצקת מעבירים חלק מהתערובת לטיגון

משאירים לטיגון (ממש כמו חביתה) ולאחר מספר שניות כבר ניתן להתחיל לערבבב

מטגנים עד לקבלת מידת העשייה הרצוייה, ממש כמו שמכינים ביצה מקושקשת

בתאבון :)

 

מקושפסטה (ללא גלוטן)

 

חומרים:

230 גרם (חצי אריזה) פסטה מקמח אורז מלא 100% (ללא גלוטן)

4 ביצים

90 גרם גבינת מה-עז 9% (של משק צוריאל)

כפית מלח (או לפי הטעם)

קורט פלפל

כפית סילאן

3 כפות שמן זית

תרסיס שמן (לשימון המחבת)

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

2. לאחר סינון המים, מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב.

3. מועכים את הגבינה ומוסיפים גם אותה לפסטה.

4. מוסיפים מלח, פלפל שחור, סילאן ושמן זית ומערבבים היטב.

5. מרססים מחבת בתרסיס שמן.

6. בעזרת מצקת, מעבירים חלק מהתערובת למחבת (כשתי מצקות בכל פעם), ומטגנים עד למידה הרצויה, כמו שמכינים ביצה מקושקשת.

7. ממשיכים כך הלאה עד שנגמרת התערובת (אם מטגנים בכל נגלה כמות של 2 מצקות, זה יקח 3 נגלות).

8. בתיאבון :)

 

ערכים תזונתיים של המתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 66 קלוריות
חלבונים 2.4 גרם
פחמימות 8.1 גרם
שומנים 2.7 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2577 

 

 

נכתב על ידי , 1/6/2012 12:17   בקטגוריות ללא גלוטן, צמחוני, פסטות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)