
המתכון הזה הוא מתכון של סבתא שלי ז"ל עם מספר שינויים שלי. אני מכירה את המתכון הזה מדודתי המדהימה מגי שנוהגת להכין אותו הרבה, אך אני שיניתי את היחסים של החמאה והשמן והשתמשתי בשמן החדש והבריא יותר של אפיולה בטעם חמאה, על מנת לקבל בצק פריך במיוחד (וכמובן שלעומת דודתי אני מתשתמשת בחמאה ולא במחמאה שבכלל לא נחמדה לגוף). בנוסף, שידרגתי את המתכון בכך שרוב הקמח הוא קמח מלא, כך שזו בהחלט גירסה בהרבה יותר בריאה למתכון מדהים שעבר מדור לדור במשפחתי...אני ממליצה בחום לנסות להכין, אין סיכוי שתתאכזבו! ובסוף מחכה גם טיפ לעצלנים :)
מתחילים בניפוי הקמחים ואבקת האפייה לתוך קערה יחד עם המלח ומערבבים

תוך כדי ממיסים במיקרו את החמאה ולאחר שנמסה מוסיפים את השמן ואת המים

מאחדים את התערובת הרטובה עם היבשה ומערבבים היטב

מרדדים את הבצק כמה שיותר דק וקורצים עיגולים בעזרת כוס או רינג בגודל הרצוי

מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומניחים על כל עיגול ככפית מהמלית

מהדקים היטב (או אפשרות נוספת לעצלנים - מניחים עיגול, עליו כשתי כפיות מהמלית ומעל עיגול נוסף)

מורחים בביצה טרופה, זורעים מעל שומשום ומלח גס, ואופים בחום 180 מעלות כחצי שעה.

סמבוסק גבינה + סמבוסק (או מאפה) גבינה לעצלנים (או למי שרוצה גדול יותר). בתיאבון :)

סמבוסקים מקמח מלא
חומרים:
לבצק:
600 גרם קמח מלא (אני ממליצה על שטיבל 6)
400 גרם קמח לבן
אבקת אפייה
כפית גדושה מלח
200 גרם חמאה
כוס שמן אפיולה בטעם חמאה
בערך חצי כוס מים (אם יש צורך מוסיפים עוד קצת)
למילוי:
250 גרם גבינה צפתית מעודנת 5%
גבינת כנען 5%
כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 ביצים
לקישוט:
ביצה טרופה
שומשום
מלח גס
אופן ההכנה:
1. לנפות את הקמחים עם אבקת האפייה לתוך קערה.
2. להמיס את החמאה במיקרוגל ולהוסיף שמן ומים.
3. לערבב הכל יחד ולרדד דק.
4. ליצור עיגולים בעזרת כוס, למלא בכפית מהמילוי, ולהדק היטב.
5. למרוח בביצה, לזרוע שומשום ומעט מלח גס, ולאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה.
6. בתיאבון :)
רעיונות לשדרוג: ניתן להחליף את מילוי הגבינות במילוי תפו"א (פירה) מתובלן או מחית מתובלנת של גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים.
טיפ לעצלנים (או לקבלת מאפה עגול וגדול יותר): במקום ליצור מכל עיגול צורה של סמבוסק, ניתן למלא עיגול ביותר מילוי, להניח מעליו עיגול בצק נוסף ולהדק היטב.
ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה |
אנרגיה |
120 קלוריות |
חלבונים |
4.1 גרם |
פחמימות |
9.9 גרם |
שומנים |
6.8 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לערכים תזונתיים מלאים:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2659