לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2012    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2012

עוגת גבינה ומקופלת





הגיע רגע של שחיתות בבלוג שלי ואתם עומדים לקבל מתכון של עוגת החלומות שלי! לפני יומיים פשוט עברתי לי בסופר, ראיתי מקופלת ופשוט התחלתי לחלום בהקיץ על העוגה שאכין, ולמרות שזו בסך הכל הפעם השניה שאני מכינה עוגת גבינה, זו העוגה שיצאה - עוגה סופר טעימה וסופר חגיגית ומרשימה - אני מרוצה בהחלט :)
אז משפחתי בהחלט עומדת לחגוג בגדול בחג הזה, אבל גם אתם יכולים, היא אמנם עם הרבה שלבים ונראית מעט מסובכת, אבל תאמינו לי שהיא ממש לא מסובכת, ואם תעשו בדיוק על פי השלבים, הכל יהיה בסדר :)
אשמח מאוד לקבל תגובות ומי שמכין אשמח גם לשמוע איך יצא, איך היו התגובות ואפילו לראות תמונה שאוכל להעלות לבלוג...בהצלחה!

מתחילים בהרתחת 3/4 כוס שמנת מתוקה

שופכים על המקופלת

מתקבלת תערובת שוקולדית ומכניסים למקרר

ממשיכים בהכנת תחתית הבראוניז - ממיסים יחד שוקולד וחמאה ומוסיפים את הביצים אחת אחת

מוסיפים את הקמח ואת אבקת השוקולית ומערבבים

מניחים רינג בקוטר 24 על נייר אפייה או שמשתמשים בתבנית נשלפת, מרססים בתרסיס שמן ושופכים את תערובת הבראוניז

אופים בחום 190 מעלות למשך 10-15 דקות

מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ להצטנן 

מערבבים יחד גבינה, סוכר, סוכר וניל ופודינג וניל עד לקבלת תערובת אחידה

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה

מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים יחד בתנועות קיפול

חותכים שקף בגודל התבנית ומהדקים אותו לתבנית (מעל תחתית הברואניז)

כאשר מוציאים את תערובת השוקולד מהמקרר, מעבירים למיקסר, מוסיפים את השמנת המתוקה שנשארה ומקציפים יחד

מתקבלת תערובת אחידה בצבע מקופלת :)

לאחר שתחתית הבראוניז התקררה, מורחים עליה מחצית מכמות תערובת הגבינה ומעבירים להתייצבות של 20 דקות במקפיא

כאשר מוציאים מהמקפיא, מורחים מעל את מוס המקופלת ומחזירים למקפיא ל- 20 דקות נוספות

כאשר מוציאים, מורחים את יתרת תערובת הגבינה ומחזירים למקפיא להתייצבות מלאה ל- 4 שעות לפחות (עדיף ללילה)

לאחר שהעוגה יציבה, מפוררים מקופלת 

מפזרים מעל את פירורי המקופלת, כך שאת הגושים הגדולים יותר מסדרים יפה בקצוות

חותכים מיני מקופלת לבנה ל- 2, מניחים במרכז העוגה ומגישים. בתיאבון :)



עוגת גבינה ומקופלת

 

חומרים:

 

לתחתית בראוניז מקופלת:

100 גרם מקופלת משוקולד מריר (5-6 יחידות מיני מקופלת) - ניתן להחליף בשוקולד מריר רגיל

100 גרם חמאה

2 ביצים

2/3 כוס סוכר חום

5 כפות שטוחות קמח

3 כפות גדושות שוקולית

רבע כפית מלח


למוס מקופלת:

1 מיכל שמנת מתוקה

200 גרם מקופלת משוקולד חלב (10-11 מיני מקופלת)


לעוגת גבינה ונילית:

675 גרם גבינת שמנת נפוליאון 30% בטעם טבעי (3 חבילות)

220 גרם סוכר (כוס)

2 שקיות סוכר וניל

80 גרם פודינג וניל

750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)


לקישוט:

100 גרם מקופלת משוקולד לבן מפוררת (5 מיני מקופלת) - אופציונלי

200 גרם מקופלת משוקולד חלב מפוררת (10-11 מיני מקופלת)

1 יחידה מקופלת משוקולד לבן



אופן ההכנה:


מתחילים בהכנת מוס המקופלת:

1. מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה (= 3/4 כוס) עם מעט מלח.

2. שמים את המקופלת בתוך קערה, ומעל המקופלת יוצקים את השמנת המתוקה המורתחת.

3. מעבירים למקרר לצינון מלא (ל-4 שעות עד לילה שלם).

4. כאשר מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד הקרה, מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומקציפים יחד.


הכנת תחתית בראוניז מקופלת:

1. ממיסים יחד את השוקולד והחמאה במיקוגל.

2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, לאחר מכן את הסוכר ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את הקמח, את אבקת השוקולית ואת המלח ומערבבים.

4. יוצקים לתחתית התבנית ואופים בחום 190 מעלות למשך 10-15 דקות.

5. מוציאים מהתנור ומצננים.


הכנת עוגת הגבינה:

1. מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל פודינג וניל עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.

3. מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.


הרכבת העוגה:

1. שכבת הבראוניז כבר בתחתית התבנית.

2. גוזרים שקף גבוה, לפי גודל התבנית וממקמים אותו בתבנית.

3. מעל שכבת הברואניז מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינה ומכניסים למקפיא להתייצבות כ- 20 דקות.

4. מעל מורחים את שכבת מוס המקופלת ומחזירים למקפיא לעוד 20 דקות של התייצבות.

5. מפוררים 5 מיני מקופלת לבנה ומפזרים מעל (אופציונלי).

6. מעל מורחים את יתרת תערובת הגבינה.

7. מכניסים למקפיא להתייצבות.

8. לקראת ההגשה מפוררים 10 מיני מקופלת משוקולד חלב ומפזרים על העוגה.

9. לקישוט חותכים מקופלת ל-2 ומניחים במרכז העוגה.

10. מוציאים בזהירות את השקף.

11. בתאבון וחג שבועות שמח :)



ערכים תזונתיים למתכון:


סימון תזונתי עבור מנה\יחידה

אנרגיה 477 קלוריות
חלבונים 4.2 גרם
פחמימות 37.2 גרם
שומנים 34.8 גרם

פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים


לערכים תזונתיים מלאים:


http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2573

 

 

נכתב על ידי , 25/5/2012 09:06   בקטגוריות עוגות, שוקולד  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת ספגטי שחור, גבינות וטופו (ללא גלוטן)


 



 



אז הנה אני מביאה עוד מתכון לכבוד חג השבועות - מתכון לפשטידה טעימה מאוד, בריאה ומלאה בויטמינים - מצוינת לצמחונים! ובסוף הפוסט - טעימה מרשימה מהפוסט של מחר :)



 



זה הספגטי השחור

אלו הגבינות שהשתמשתי




מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן

כך נראה הספגטי לאחר סינון המים

טורפים בקערה את ביצים, מגרדים מעל את הגבינות ואת הטופו (מלבד 50 גרם מוצרלה) ומערבבים

מוסיפים את החלב ומערבבים

מוסיפים את האגוזים הקצוצים ואת התבלינים ומערבבים





טוחנים במעבד מזון לחמניה ללא גלוטן או 2 פרוסות לחם ללא גלוטן עד שנוצרים פירורי לחם (או שפשוט משתמשים ב- 8 כפות פירורי לחם קנויים)

מרססים תבנית בתרסיס שמן ומהדקים 5 כפות פירורי לחם לתבנית

שופכים את התערובת לתבנית, מגרדים מעל את גבינת המוצרלה שהשארנו ומפזרים את פירורי הלחם שנשארו




אופים בתנור בחום 200 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון :)



 


פשטידת ספגטי שחור וגבינות ללא גלוטן



חומרים:

1 חבילה אטריות אורגניות מאורז שחור

2 ביצים

500 גרם גבינה צפתית מעודנת של משק צוריאל (2 חבילות)

180 גרם גבינת מוצרלה

250 מ"ל חלב סויה

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

כפית אגוז מוסקט

כף מלח

קורט פלפל שחור

8 כפות פירורי לחם ללא גלוטן

תרסיס שמן


אופן ההכנה:

1. מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן.

2. טורפים בקערה את הביצים.

3. מגרדים את הגבינות (מלבד 50 גרם גבינת מוצרלה שמשאירים לקישוט), מוסיפים לביצים ומערבבים.

4. מוסיפים את החלב, את האגוזים ואת התבלינים ומערבבים.

5. מוסיפים את האטריות ומערבבים.

6. מרססים תבנית בתרסיס שמן, ועל ידי הזזת התבנית מצד לצד מצמידים אליה 5 כפות מפירורי הלחם.

7. מעבירים את התערובת לתבנית, מגרדים מעל את 50 גרם גבינת המוצרלה שהשארנו, ומפזרים גם את פירורי הלחם הנותרים.

8. אופים בחום 200 מעלות כחצי שעה.

9. בתיאבון :)



ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה

אנרגיה 188 קלוריות
חלבונים 9.7 גרם
פחמימות 19.1 גרם
שומנים 8 גרם

פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.


לערכים תזונתיים מלאים:

 

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2548



ולקינוח - טעימה קטנה מהפוסט של מחר - קבלו תמונה של המלכה שלי לחג השבועות:



 

 

נכתב על ידי , 24/5/2012 17:53   בקטגוריות ללא גלוטן, צמחוני  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגות גבינה אישיות ללא גלוטן (או מקמח מלא) עם מרכיב סודי



 

איזה כיף שחג השבועות קרב ובא! זה בהחלט החג האהוב עליי ביותר, בעיקר בתור צמחונית...איזה כיף זה חג ללא מאכלי בשר, שכולו מלא במאכלים האהובים עליי ביותר, הכל מסביב נראה כל כך לבן וחגיגי, פשוט חגיגה לעיניים ולקיבה...אך כמובן שצריך הכל בהגבלה על מנת לשמור על הגיזרה :)

ישנה כיום גישה שאומרת שמאכלי חלב הם בכלל לא בריאים כמו שעושים מהם, אך לא מדובר בכל מוצרי החלב אלא רק בחלב פרה, ויש כל כך הרבה מוצרים אחרים שיכולים להחליף את מוצרי חלב הפרה, כמו מוצרי חלב עזים או מוצרי סויה. אני משתמשת באופן קבוע בגבינת העזים הצפתית המעודנת 5% של משק צוריאל, אני אוהבת אותה מאוד ומשתמשת בה כמעט לכל דבר, ולעתים אני משתמשת גם במוצרי הסויה השונים. אתמול נודע לי על מגוון מוצרים שבכלל לא ידעתי שקיימים, כמו שמנת צמחית לבישול 5% מפולי סויה של חברת alpro soya שכבר היום ניסיתי והיא פשוט מצוינת, ועוד דבר שלא ידעתי שיש זה חמאת עזים, והמוצרים הללו בהחלט מאוד טעימים ויכולים להוות תחליף מצוין וטוב לעיכול לעומת מוצרי חלב הפרה הפחות בריאים. החיסרון היחיד הוא שמרבית המוצרים הללו מאוד יקרים, אך אני לא בוחרת ביקרים, יש למצוא גם בזול יחסית. אני באמת החלטתי להשתדל ולהפחית ממוצרי חלב הפרה (וכמו כן גם מקמח לבן וכדומה), וכבר מספר חודשים שזה הולך לי לא רע בכלל. 

כמובן שכל דבריי כאן בקשר למוצרי החלב הם לכבוד חג השבועות, שלכבודו אביא לכם גם מתכון פשוט ומהיר לעוגות גבינה אישיות טעימות טעימות, ללא גלוטן (או מקמח מלא), ואפילו ללא סוכר (מלבד הסוכר שבקמח), עם המרכיב הסודי שלי - יוגורט בטעם עוגת גבינה! העוגה הזאת מתאימה כמאפה בוקר, כנשנוש אחר הצהריים, או סתם מתי שמתחשק :) כשצילמתי את התמונות השתמשתי ביוגורט בטעם עוגת גבינה של חברת מולר, אבל ברגע ששמעתי שיצא יוגורט (עזים!) חדש של משק צוריאל בטעם עוגת גבינה לרגל חג השבועות, מיד התלהבתי ורצתי לקנות (כי כמו שאמרתי קודם, זה הרבה יותר בריא), וכמובן שבמתכון הנ"ל אין חשיבות מבחינת הטעם באיזה מהיוגורטים הללו להשתמש, אז על פי העדפתכם.


אלו המצרכים:

ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים 3 שקיות סוכרזית ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.

מוסיפים את הביצים ואת היוגורטים וטורפים.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וטורפים עד להעלמת כל הגושים.

כך צריכה התערובת להיראות:

מרססים תבנית שקעים או מנג'טים בתרסיס שמן, ומעבירים את התערובת.

אופים בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.

לאחר ההוצאה מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם אבקת מלטיטול מעל או אבקת כל תחליף סוכר אחר.

 

עוגות גבינה אישיות ללא גלוטן

 

חומרים:

50 גרם חמאה מומסת (רצוי חמאת עזים)

6 שקיות סוכרזית

2 ביצים

2 גביעי יוגורט בטעם עוגת גבינה (של משק צוריאל או של מולר)

10 כפות גדושות קמח קונדיטור ללא גלוטן (ניתן להחליף ב- 10 כפות של קמח מלא או רגיל)

אבקת אפייה

מעט גרידת קליפת לימון או תמצית בטעם לימון

תרסיס שמן

אבקת מלטיטול לקישוט (אופציונלי)


אופן ההכנה:

1.לערבב חמאה עם 3 שקיות סוכרזית עד לקבלת משחה אחידה.

2.להוסיף ביצים ו- 3 שקיות סוכרזית נוספות ולערבב.

3.להוסיף את גביעי היוגורט ואת גרידת הלימון ולערבב.

4.להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה ולערבב.

5.לשפוך לתוך מנג'טים או לתבנית שקעים משומנת.

6.לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות.

7.לאחר צינון קצר, ניתן לקשט באבקת "סוכר" של תחליף סוכר כגון מלטיטול (שטוחנים לבד בבית).

8. בתיאבון :)

 

ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 187 קלוריות
חלבונים 2.7 גרם
פחמימות 30.8 גרם
שומנים 5.8 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2547

 


נכתב על ידי , 21/5/2012 15:39   בקטגוריות ללא גלוטן, ללא סוכר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כדורי פלאפל אפויים



 

כדורי הפלאפל האפויים שלי הם גרסה בריאה וטעימה לכדורי פלאפל, והם נוצרו כתוצאה מחיפושיי הנואשים, בתור צמחונית, ל"מאכלי ארוחת צהריים" בריאים ומזינים. אני באמת לא בחורה של ארוחות צהריים, אני לא מסמפטת אותן בכלל, ומעדיפה את הקורנפלקס עם החלב, הטוסט עם הגבינה או החביתה של ארוחות הבוקר והצהריים...אבל באמת שכדורי הפלאפל האלו מצליחים יפה מאוד מדיי פעם לגרום לי לאכול ארוחת צהריים בריאה ומזינה.

את כדורי הפלאפל הבריאים הללו כבר הספקתי להכין מספר פעמים, והם לא מפסיקים לקצור מחמאות. הם באמת פשוטים להכנה ושונים לחלוטין במרקמם מכל כדורי הפלאפל האפויים שטעמתם עד היום! תנסו ותיווחכו :)


חותכים את פרוסות הלחם לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שנוצרים פירורי לחם
חותכים לחתיכות את פרוסות הלחם וטוחנים במעבד מזון עד שנוצרים פירורי לחם
מעבירים את פירורי הלחם לקערה
מעבירים לקערה
טוחנים במעבד המזון את גרגרי החומוס המבושלים יחד עם כל התבלינים
טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס המבושלים יחד עם כל התבלינים
מעבירים לקערה
מעבירים לקערה
טוחנים במעבד המזון את הפטרוזיליה, הכוסברה השום והבצל
טוחנים במעבד המזון את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום והבצל
מוסיפים בחזרה את תערובת החומוס והתבלינים וממשיכים לעבד
מוסיפים בחזרה למעבד המזון את תערובת החומוס עם התבלינים וממשיכים לטחון עד לעיסה חלקה
מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם ומעבדים (ניתן גם לערבב ידנית)
מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים (ניתן גם לערבב ידנית)
מכניסים את התערובת למקרר לחצי שעה עד שעה
מכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה
כשמוציאים את התערובת מהמקרר, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים
כשמוציאים מהמקרר מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים 

יוצרים כדורים

אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.

בתיאבון :)

 

כדורי פלאפל אפויים

 

חומרים:

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

3 פרוסות לחם מקמח מלא

6 שיני שום

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

כף כמון

כפית פפריקה מתוקה

כפית גדושה מלח ים

קורט פלפל שחור

2 כפות שומשום (עדיף מלא)

2 כפיות אבקת סודה לשתייה


אופן ההכנה:

1. מכניסים למעבד מזון את פרוסות הלחם, ומעבדים עד שזה הופך לפירורי לחם.
2. מעבירים את פירורי הלחם לקערה.
3. מכניסים למעבד המזון את החומוס עם התבלינים, ומעבדים עד לקבלת משחה חלקה. אם התערובת יבשה מדיי ולא נטחנת, מוסיפים מעט מים. 

4. מעבירים את התערובת לקערה.

5. מעבדים במעבד המזון את השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.
6. מוסיפים גם את תערובת החומוס ומעבדים יחד.

7. מוסיפים את פירורי הלחם ואת השומשום ומערבבים יחד.

8. מכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה.
9. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
10. יוצרים כדורים ואופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.
11. בתיאבון (:

 

ערכים תזונתיים למתכון:

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 40 קלוריות
חלבונים 2 גרם
פחמימות 5.9 גרם
שומנים 1.1 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2025


נכתב על ידי , 14/5/2012 14:24   בקטגוריות צמחוני  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)