לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2012    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2012

סמבוסקים מדהימים מקמח מלא!





המתכון הזה הוא מתכון של סבתא שלי ז"ל עם מספר שינויים שלי. אני מכירה את המתכון הזה מדודתי המדהימה מגי שנוהגת להכין אותו הרבה, אך אני שיניתי את היחסים של החמאה והשמן והשתמשתי בשמן החדש והבריא יותר של אפיולה בטעם חמאה, על מנת לקבל בצק פריך במיוחד (וכמובן שלעומת דודתי אני מתשתמשת בחמאה ולא במחמאה שבכלל לא נחמדה לגוף). בנוסף, שידרגתי את המתכון בכך שרוב הקמח הוא קמח מלא, כך שזו בהחלט גירסה בהרבה יותר בריאה למתכון מדהים שעבר מדור לדור במשפחתי...אני ממליצה בחום לנסות להכין, אין סיכוי שתתאכזבו! ובסוף מחכה גם טיפ לעצלנים :)

מתחילים בניפוי הקמחים ואבקת האפייה לתוך קערה יחד עם המלח ומערבבים

תוך כדי ממיסים במיקרו את החמאה ולאחר שנמסה מוסיפים את השמן ואת המים

מאחדים את התערובת הרטובה עם היבשה ומערבבים היטב

מרדדים את הבצק כמה שיותר דק וקורצים עיגולים בעזרת כוס או רינג בגודל הרצוי

מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומניחים על כל עיגול ככפית מהמלית

מהדקים היטב (או אפשרות נוספת לעצלנים - מניחים עיגול, עליו כשתי כפיות מהמלית ומעל עיגול נוסף)

מורחים בביצה טרופה, זורעים מעל שומשום ומלח גס, ואופים בחום 180 מעלות כחצי שעה.

סמבוסק גבינה + סמבוסק (או מאפה) גבינה לעצלנים (או למי שרוצה גדול יותר). בתיאבון :)


סמבוסקים מקמח מלא

 

חומרים:


לבצק:

600 גרם קמח מלא (אני ממליצה על שטיבל 6)

400 גרם קמח לבן

אבקת אפייה

כפית גדושה מלח

200 גרם חמאה

כוס שמן אפיולה בטעם חמאה

בערך חצי כוס מים (אם יש צורך מוסיפים עוד קצת)


למילוי:

250 גרם גבינה צפתית מעודנת 5% 

גבינת כנען 5%

כפית מלח

קורט פלפל שחור

2 ביצים


לקישוט:

ביצה טרופה

שומשום

מלח גס


אופן ההכנה:

1. לנפות את הקמחים עם אבקת האפייה לתוך קערה.

2. להמיס את החמאה במיקרוגל ולהוסיף שמן ומים.

3. לערבב הכל יחד ולרדד דק.

4. ליצור עיגולים בעזרת כוס, למלא בכפית מהמילוי, ולהדק היטב.

5. למרוח בביצה, לזרוע שומשום ומעט מלח גס, ולאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה.

6. בתיאבון :)


רעיונות לשדרוג: ניתן להחליף את מילוי הגבינות במילוי תפו"א (פירה) מתובלן או מחית מתובלנת של גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים.

 

טיפ לעצלנים (או לקבלת מאפה עגול וגדול יותר): במקום ליצור מכל עיגול צורה של סמבוסק, ניתן למלא עיגול ביותר מילוי, להניח מעליו עיגול בצק נוסף ולהדק היטב.

 

ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 120 קלוריות
חלבונים 4.1 גרם
פחמימות 9.9 גרם
שומנים 6.8 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2659

 

 

נכתב על ידי , 20/6/2012 19:58   בקטגוריות מאפים מלוחים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מאפינס אומלט



 

המאפינס הזה הוא כמו אומלט אבל בתנור.

המתכון הזה נוצר כתוצאה מהרצון שלי בגיוון!!!! חשבתי לעצמי באילו עוד צורות ניתן להכין חביתה, וזה מה שיצא :)

אני ממש ממליצה לנסות להכין את זה, במיוחד מי שהחביתה הסטנדרטית כבר משעממת אותו...זה באמת מתכון פשוט, בריא וטעים טעים!

 

טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב.

מוסיפים את הבצל הסגול, את הפטרוזיליה, את האגוזים ואת התבלינים ומערבבים.

זו התערובת שמתקבלת

מרססים תבנית שקעים או מנג'טים ומעבירים את התערובת.

אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.



בתאבון :)

 

 

מאפינס אומלט

 

חומרים (ל- 8 יחידות):

 4 ביצים

4 כפות קוטג'

100 גרם גבינה צפתית מעודנת 5% של צוריאל (מגורדת)

2 כפות קמח רגיל 

כף קמח מלא

כפית אבקת אפייה

1 בצל סגול קצוץ

פטרוזיליה קצוצה

4 כפות אגוזי מלך קצוצים (40 גרם)

חצי כפית אגוז מוסקט 

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור

תרסיס שמן (לשימון)


אופן ההכנה:

1. טורפים את הביצים בקערה.

2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים (הגבינה הצפתית צריכה להיות מגורדת).

3. מנפים את הקמחים ואת אבקת האפייה לתוך הקערה.

4. מוסיפים את הבצל הקצוץ (בצל סגול), את הפטרוזיליה, את האגוזים (4 כפות אגוזים קצוצים) ואת התבלינים ומערבבים.

5. מרססים תבנית שקעים בספריי שמן, ומעבירים את התערובת לשקעים.

6. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

7. בתיאבון :)

 

הערה למתכון ללא גלוטן: ניתן להחליף את 3 כפות הקמח ב- 3 כפות של קמח "קונדיטור" / קמח תפוחי אדמה / קמח תמי.

 

 

ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 157 קלוריות
חלבונים 8.2 גרם
פחמימות 8 גרם
שומנים 0.4 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2368

 

 

נכתב על ידי , 8/6/2012 09:14   בקטגוריות ביצים, צמחוני  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקושפסטה





הדבר הזה היה אמור להיות בכלל סוג של חביתיות פשטידתיות כאלו, אבל זה לא כל כך יצא; במקום זאת, יצא מאכל מוזר אחר שהוא שילוב של ביצה מקושקת עם פסטה...אם הייתי מוסיפה עוד כמה ביצים ומכינה את זה במחבת גדולה יותר, זה כנראה כן היה יוצא איך שרציתי, אבל הפשלה הזאת יצאה כל כך טעימה, גם לטעמי וגם לטעם כל בני ביתי (שחיסלו את הכל תוך מספר דקות בלבד), שבכלל לא רציתי לנסות שום דבר אחר, אלא רק להכין את זה שוב, וכך עשיתי למחרת :)

על מנת להכין מקושפסטה (פסטה מטוגנת עם ביצים), ניתן להשתמש בכל פסטה, גם בפסטה ללא גלוטן, אך אם משתמשים בפסטה ללא גלוטן רצוי לבחור פסטה מסוג שלא מתרכך מדיי עם הבישול, כמו הפסטה שבה אני השתמשתי שהיא מקמח אורז מלא ואני אוהבת אותה מאוד.

 

זאת הפסטה בה השתמשתי:

מתחילים מבישול הפסטה על פי הוראות היצרן

לאחר סינון הפסטה, מוסיפים אליה ביצים, גבינה, תבלינים, סילאן ושמן זית ומערבבים

מרססים מחבת בתרסיס שמן ובעזרת מצקת מעבירים חלק מהתערובת לטיגון

משאירים לטיגון (ממש כמו חביתה) ולאחר מספר שניות כבר ניתן להתחיל לערבבב

מטגנים עד לקבלת מידת העשייה הרצוייה, ממש כמו שמכינים ביצה מקושקשת

בתאבון :)

 

מקושפסטה (ללא גלוטן)

 

חומרים:

230 גרם (חצי אריזה) פסטה מקמח אורז מלא 100% (ללא גלוטן)

4 ביצים

90 גרם גבינת מה-עז 9% (של משק צוריאל)

כפית מלח (או לפי הטעם)

קורט פלפל

כפית סילאן

3 כפות שמן זית

תרסיס שמן (לשימון המחבת)

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

2. לאחר סינון המים, מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב.

3. מועכים את הגבינה ומוסיפים גם אותה לפסטה.

4. מוסיפים מלח, פלפל שחור, סילאן ושמן זית ומערבבים היטב.

5. מרססים מחבת בתרסיס שמן.

6. בעזרת מצקת, מעבירים חלק מהתערובת למחבת (כשתי מצקות בכל פעם), ומטגנים עד למידה הרצויה, כמו שמכינים ביצה מקושקשת.

7. ממשיכים כך הלאה עד שנגמרת התערובת (אם מטגנים בכל נגלה כמות של 2 מצקות, זה יקח 3 נגלות).

8. בתיאבון :)

 

ערכים תזונתיים של המתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 66 קלוריות
חלבונים 2.4 גרם
פחמימות 8.1 גרם
שומנים 2.7 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2577 

 

 

נכתב על ידי , 1/6/2012 12:17   בקטגוריות ללא גלוטן, צמחוני, פסטות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)