
הדבר הזה היה אמור להיות בכלל סוג של חביתיות פשטידתיות כאלו, אבל זה לא כל כך יצא; במקום זאת, יצא מאכל מוזר אחר שהוא שילוב של ביצה מקושקת עם פסטה...אם הייתי מוסיפה עוד כמה ביצים ומכינה את זה במחבת גדולה יותר, זה כנראה כן היה יוצא איך שרציתי, אבל הפשלה הזאת יצאה כל כך טעימה, גם לטעמי וגם לטעם כל בני ביתי (שחיסלו את הכל תוך מספר דקות בלבד), שבכלל לא רציתי לנסות שום דבר אחר, אלא רק להכין את זה שוב, וכך עשיתי למחרת :)
על מנת להכין מקושפסטה (פסטה מטוגנת עם ביצים), ניתן להשתמש בכל פסטה, גם בפסטה ללא גלוטן, אך אם משתמשים בפסטה ללא גלוטן רצוי לבחור פסטה מסוג שלא מתרכך מדיי עם הבישול, כמו הפסטה שבה אני השתמשתי שהיא מקמח אורז מלא ואני אוהבת אותה מאוד.
זאת הפסטה בה השתמשתי:

מתחילים מבישול הפסטה על פי הוראות היצרן

לאחר סינון הפסטה, מוסיפים אליה ביצים, גבינה, תבלינים, סילאן ושמן זית ומערבבים

מרססים מחבת בתרסיס שמן ובעזרת מצקת מעבירים חלק מהתערובת לטיגון

משאירים לטיגון (ממש כמו חביתה) ולאחר מספר שניות כבר ניתן להתחיל לערבבב

מטגנים עד לקבלת מידת העשייה הרצוייה, ממש כמו שמכינים ביצה מקושקשת

בתאבון :)

מקושפסטה (ללא גלוטן)
חומרים:
230 גרם (חצי אריזה) פסטה מקמח אורז מלא 100% (ללא גלוטן)
4 ביצים
90 גרם גבינת מה-עז 9% (של משק צוריאל)
כפית מלח (או לפי הטעם)
קורט פלפל
כפית סילאן
3 כפות שמן זית
תרסיס שמן (לשימון המחבת)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
2. לאחר סינון המים, מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב.
3. מועכים את הגבינה ומוסיפים גם אותה לפסטה.
4. מוסיפים מלח, פלפל שחור, סילאן ושמן זית ומערבבים היטב.
5. מרססים מחבת בתרסיס שמן.
6. בעזרת מצקת, מעבירים חלק מהתערובת למחבת (כשתי מצקות בכל פעם), ומטגנים עד למידה הרצויה, כמו שמכינים ביצה מקושקשת.
7. ממשיכים כך הלאה עד שנגמרת התערובת (אם מטגנים בכל נגלה כמות של 2 מצקות, זה יקח 3 נגלות).
8. בתיאבון :)
ערכים תזונתיים של המתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה |
אנרגיה |
66 קלוריות |
חלבונים |
2.4 גרם |
פחמימות |
8.1 גרם |
שומנים |
2.7 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לערכים תזונתיים מלאים:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2577