לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ציפורי לילה


אני פה כי אני לא שם. מה איתכם?


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      




הוסף מסר

9/2012

הרהורים למחר בערב, יום כיפור. פשוט תכנסו


המממ אז עברנו את ראש השנה והיום שכולנו כ"כ מפחדים ממנו מגיע מחר בערב.
קשה מאוד להסביר לחילונים את התחושה הקשה והמפחידה הזאת שיש בשבוע, ובעיקר, ביום שלפני יום כיפור.
הלב שלך נהיה כ"כ כבד, יש בחילה בבטן עם מערבולות ופרפרים שטסים בטירוף שלהם בבטן שלך, כי מי שבאמת מצליח להכניס למוח שלו שזהו, מחר מחליטים שמה למעלה על איך השנה שלך תתגלגל ואיזה הפתעות, נסיונות, חוויות, החלטות ובעיות יבואו עליך השנה.
מי שלא קרא את הפיוט "ונתנה תוקף" לא יבין את העוצמה של המעמד, יחשוב שכל סוגי המוות והפורענויות שכתובות שם שיכולות לבוא על האדם בשנה הבאה הם הדבר הכי מזעזע שיכולים לומר, ואם ימשיך קצת קצת יראה באותיות גדולות את המילים:
ותשובה ותפילה וצדקה- מעבירין את רוע הגזרה".
יש אנשים שמסתכלים רק על החלק הראשון של התפילה הזאת וכל מה שהם רואים זה הרבה סוגי מוות שונים והרבה חוסר בחירה של האדם שהאלוהים לכאורה מחליט עליו האיזה דרך הוא ימרר לו את השנה הזאת בגלל *כככלללל* החטאים והעוונות שהוא עשה כי הוא לא הצליח להיות מושלם.
זאת בעיה. זאת בעיה כי אם רק ימשיכו לקרוא הם יראו את כל הפואנטה של הדת היהודית! ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזרה!!
...ותשובה...אדם שאפילו מהרהר בחטא או ברע הקטנטנצ'יק שהוא עשה ומתחרט על מה שעשה
...ותפילה...אדם שמפסיק להיות מתנשא ומפסיק לחשוב שהוא יכול הכל ולרגע מבקש מאלוקים, מדבר שהוא באמת יותר חזק וגדול ממנו שיעזור לו
...וצדקה...אדם שנותן מעצמו בשביל שהאחר לא ירגיש מושפל

עם 3 המעשים האלה, אפשר לשנות את השנה שלך מקצה לקצה! כן! יש לאדם מקום לבחור בדת! כן, האלוקים מחליט איזה דברים יבואו עליך השנה- עם מה תתמודד השנה, אבל זאת הבחירה שלך בלבד איך להתמודד עם מה שיבוא עליך!
ותראו עם מה הוא יכול לשנות את עולמו! הוא יכול להיות רשע גמור שרק מזיק כל היום לעצמו ולאחרים, וברגע אחד אם יעצור ויחשוב שניה על הדברים שעשה ויתחרט, אם יקטן ויפסיק להשתחצן ויבקש עזרה מכוח שיותר חזק ממנו וירצה לעזור לאחר שצריך את עזרתו- עם 3 הדברים הבסיסיים האלה שהם לא רק כאן כתובים בשביל ה"דתיים", הם חוקי מוסר שחובה שכל אדם בעולם ישקול ויהרהר עליהם מדי פעם, הוא יוכל למחוק את כל מה שעשה ולבחור בדרך הטובה והמוארת.

תנסו לצייר את הדרך היפה הזאת בראש.. שביל מואר באור לא מסנוור ולא חשוך... ריחות טובים.. הכל ברור ואין התלבטויות קשות וכואבות.. ואתה פשוט מחייך!
בינינו, מי לא רוצה כזאת מנוחה ושלווה... וכולו מה מבקש ממך ה'? לעשות את הדברים הכי בסיסיים כדי לנקות את העבר ולצעוד בדרך המטורפת הזאת?!

זהו, נסחפתי.
עפתי ממה שהתחלתי בכלל לכתוב עליו..

לא משנה מי את\ה. מחר זה יום חשוב לכל אדם. תחשוב על כל מה שעברת השנה, תחפש איפה טעית ואיפה היית מעולה, ותשאף.
תמיד תשאף ליותר טוב, תשאף להיות יותר טוב. לא תצליח? לא נורא. ניסית להיות טוב, יש לך שביל משלך שאני רוצה לצעוד בו.


אין לי מושג מה השתלט עלי שנהייתי כ"כ רוחנית פתאום. הלוואי שהייתי יכולה להסביר את עצמי ואת ההרגשה הזאת שלפני שאני מרגישה.
שיהיה צום מועיל, גמר חתימה טובה ושתכתבו בספרים הכי טובים שיש לו שם למעלה.
נכתב על ידי , 24/9/2012 23:22  
הקטע משוייך לנושא החם: גמר חתימה טובה ישראבלוג
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

מין: נקבה




223
הבלוג משוייך לקטגוריות: חטיבה ותיכון , מתוסבכים , המתמודדים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למישי כמוך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מישי כמוך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)