לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים , טיפים נוסטלגיה ועוד

כינוי: 

בת: 58





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2013

מיני פשטידות ירק


במקור המתכון הזה הינו לביבות ירק אך מאחר ואנחנו מנסים להימנע מטיגונים ושומנים מיותרים עד כמה שניתן ומכאן נולדו המיני פשטידות ירק הטעימות

והקלילת . כמו כן יש פה פיתרון לכל הילדים שהם סרבני אכילת ירקות וכאן זו הדרך לתת להם לאכול את הירקות בצורה חמודה שהם לא יסרבו לאכול.

נהפוך הוא הם אפילו שמחים לאכול את זה ושום מילה על ירקות זה איכססססס.




בעוונותי הרבים קשה לי לאמוד כמויות באופן מדוייק מאחר ואני נידבקתי בצורת הבישול גם של הסבתות שלי ז"ל וגם של אימי שתיבדה לחיים ארוכים.. שאני שואלת את אמא שלי כמה לשים היא עונה "כמה שלוקח" ו/או "כמה שניכנס"  ועד שאת מרגישה שזה מספיק ..... ועוד כהנה תשובות ולכן החושים שלי במיטבח מתבססים הרבה על החוש בידיים ויש מצב שאני אפילו לא טועמת את מה שאני מכינה במיוחד בארוח שאני מבשלת מגוון רב של מאכלים אני לא מסוגלת לטעום 

וכאמור אני תמיד טוענת שבישול זה לא מדע מדוייק כמו אפייה ששם כל 25 גר' , של משהוא זה דבר שעליו יקום או יפול המאפה,  בבישול תמיד יש מקום לאילתור וזה חלק מהכיף .


ועכשיו סופי להל"ן המתכון


מיני פשטידות ירק


1 קישוא בינוני

1 גזר בינוני

1 בטטה קטנה

1 תפו"א בינוני גדול

1 בצל בינוני 

2 שיני שום

חופן עשבי תיבול : שמיר, פטרוזליה, קוזברה (אצלנו בבית אוהבים קוזברה )

2-3 כפות קמח בהתאם לרמת הספיגה 

1-2 ביצים מתחילים עם אחת ואת השנייה מוסיפים בהתאם לסמיכות של הבלילה.

מלח ופילפל שחור לפי הטעם. 


תהליך ההכנה:

את כל הירקות מקלפים כמובן רוחצים ומגררים  במגרדת גסה חוץ מהתפו"א שאותה מגרדים במגרדת העדינה

מפזרים את המלח על תערובת הירקות מניחים בקערה למספר דקות ואז לוקחים חופן מהירקות ובשתי כפות הידיים פשוט לסחוט את תערובת הירקות 

זוהי הפעולה שהיא מאד חשובה לסוג המירקם של הפשטידה.


לאחר שסחטנו את הירקות להעביר לקערה להוסיף את עשבי התיבול הקצוצים  והביצה (להתחיל מביצה אחת) להוסיף פילפל וכף קמח  מערבבים את המסה ובודקים את רמת הסמיכות של המסה במידה ודליל מדי ניתן להוסים מעט קמח ואם זה סמיך מדי ניתן להוסיף עוד ביצה.



טועמים ומתקנים תיבול (הכוונה למלח ופילפל)



בתבנית שקעים מסילקון מרססים בתרסיס שמן יוצקים בעזרת כף את התערובת לתוך השקעים עם "גבעה"ולאפות בתנור שחומם מראש  בחום של 180 מעלות בין 20 דקות לחצי שעה.


ניתן להגיש עם פלחי ירקות  ו/או  סלט ירקות  וגבינות מתאים לארוחת ערב קלה  וגם לארוחת בוקר מגוונת. 







בתאבון  


וכמובן     תמיד טעים

 

 

 

נכתב על ידי , 13/1/2013 20:38  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לCooking Mama אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Cooking Mama ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)