ביום ראשון הייתי בשש ברעננה.
אני כותבת את זה אחריי כמה ימים ארוכים מדיי, חסרי שינה כמעט, בהם קראתי כל כתבה חדשה שהתפרסמה והרצתי שוב ושוב את התמונות מאותו הערב-הכניסה למועדון והשלום שאמרתי לאנשים שאני מכירה; השיחה שדיברתי עם הנדקר שעה לפני הרצח; הבחור שהתחיל איתי עשר דקות לפני כן; המכות המטורפות; האנשים, שאני מכירה, רצים בצרחות ״יפתח נדקר״ ; הבנות שנופלות על הרצפה וזועקות מבכי; השיחה עם השוטרים כדי ליצור קשר למתן עדות; הנסיעה הביתה והסירוב לבחור שהיה שם, ראה הכל, והזמין אותי בכל זאת לבית הריק שלו.
המון מחשבות. המון בכי. חוסר יכולת להפסיק להתעסק ולנבור...
הרבה פעמים לאחר אירועים כאלה, אנשים נוהגים לומר ש״התפוצצה הבועה״ בה הח חיו. לעומת זאת, אני, למרות שאכן הסקתי את המסקנות שלי מהנוכחות שלי שם, לא יכולה להגיד כן. או יותר נכון-לא רוצה.
אני לא רוצה לחשוב שהמציאות בה חייתי עד עכשיו, בה קודם כל אני לא צריכה לפחד לצאת לבר מחשש שירצחו שם מישהו, היא איזושהי בועה. לא. לא התפוצצה בועה, לא גיליתי את האמת ולא ראיתי את האור ביום ראשון בשש ברעננה. כי זו לא המציאות, זו לא האמת, זו לא ההארה לה אני מייחלת. אלא איזושהי נקודת קיצון בחיים האלה. נכון החיים בסרט ש, לדוגמא, יורדים להוריד זהל בחולצות של פולו וג׳ינס דיזל? הם קיצון אחד של המציאות. כמו גם הדוקר וכלל האנשים שהיו מעורבים ברצח ביום ראשון. זו לא מציאות, אלא חלאות, חסרי רגש והיגיון, תתי-אנוש. חסרי הבנה בסיסית של כללי המשחק.
היו עצבים. התחילו מכות. חינוך שגוי? אולי. אבל קרה, קורה הרבה לצערנו. ברגע שהמאבטחים של המקום הגיעו, אמור להיות איזשהו גבול-״אוקיי, התעצבנו מאוד, מי שעומד מולי הוא הבן זונה הכי גדול שהכרתי, אבל עומד כאן איזה רוסי בגובה שניי מטר ורוחב של משאית.. כנראה שבאמת עברתי את הקו האדום ולמרות כל העצבים אני אפסיק שניה להעיף אגרופים באוויר״.
אבל לא.
כשהמאבטחים באו רק גררו אותם לתוך המכות, דברים עפו באוויר ואנשים נכנסו רק כדי להעיף כאפה או אגרוף, יותר חזק ויותר חזק. אנשים מטורפים, חסרי שליטה עצמית.
ושלא תבינו לא נכון-אני ממש לא מדברת רק על הרוצח וחבורתו. גם החבורה של יפתח, שציינו באיזושהי כתבה ש״כבר השתתפנו בקטטה בעבר ויפתח לא נכנס לזה״-הוציאו אותו טלית שכולה תכלת, אבל תכלס הם חבורה של מטומטמים-לא מספיקה לכם פעם אחת כדי להבין שזה לא משהו שעושים?
ויפתח... יפתח שבשלב מסויים במכות, אחריי שהמאבטחים התחילו להזיז הכל ולנסות לעזור, ראיתי אותו עם טירוף בעיניים ובידיים, מכה עצמו בראש בעזרת אגרופיו. הולם והולם והולם, כמו פטיש, בספק אם אי פעם ראיתי מישהו בכזה אמוק.
אין מה לעשות, אני מרחמת על המשפחה שלו והחברים שלו (שחלקם גם קצת חברים שלי) כמו שמעולם לא ריחמתי, אני מרגישה נורא, אני בוכה חצי משעות העירות שלי בגלל זה. אז שלא יוצא מהקשרו וישמע רק, אבל בסופי של דבר-צריך שניים בשביל טנגו.
פתאום מישהו רץ למטבח, עוקבים אחריו בעיניים. בינתיים השומרים מנסים להזיז את כל ההמולה החוצה, כשברקע ממשיכה המוזיקה לנגן בקולי קולות iv'e got a woman, way over town... האנשים בבר מתחלקים לחצי: אלו שמטפסים על החומה כדי לראות טוב יותר את המתרחש ואלו שמתרחקים משם אך נושאים עיניים בחשש. אני השתייכתי לחצי השני, בעוד שני החברים שבאו איתי נכנסים לקטגוריה הראשונה.
כפי שהזכרתי, פתאום מגיעות הצרחות והבכי המיידי של הבנות. רעידות, נוסעים הביתה.
בדרך חזרה שניי החברים אמרו שבפעם הבאה שאיזה מישהו ספק מפוקפק מעיר להם הערה-לא משנה מה זה ולמה, הם אומרים ״סליחה אחי, תודה אחי״ ומזמינים אותו לצ׳ייסר.
אז עוזבים שניה את הכבוד והגב-גבריות בצד, כי אין לנו מושג מי עומד מולנו ועד כמה הוא פסיכופט או פושע.
ואתם בעצמכם-בואו בגישה טובה, להינות, לצלוח את הערב. לא במובן של לשרוד ולחזור הביתה בריא ובחיים, כי זו לא מטרה. זה עניין שצריך להיות לנו ברור מאליו. אלא לצלוח את הערב ולמצות אותו, להכיר אנשים חדשים שבאתו ראש שלכם ולאהוב את האנשים שיצאתם איתם.
זה יוצא לי כלכך פלצני ומעפן, זה פשוט שבראש שלי זה נראה לי כל כך ברור שכל מה שצריך זה להיות נחמד..
דברים לסיום:
לחובש שטיפל בו אחריי הדקירה-כל הכבוד, שתדע לא משנה מה עשית או לא עשית, למרות הכוונות הטובות, זה היה די חסר סיכוי.
לבחורה שהתחילו איתה ובגללה כביכול התחיל הכל-אל תרגישי אשמה, אם לא את הם היו מוצאים סיבה אחרת ללכת עליה מכות.
יש לי עוד המון, בעיקר על החברים של יפתח-אלה המעורבים כמו גם אלה שלא...
רץ לי בראש,
לא מפסיק לרגע.
לילה טוב, הלוואי והיום אני אצליח לישון